Ungdomsroning

Søsportens Kajak Ungdomshold er åbent for børn og unge fra 11 til 18 år. I 2016 optager vi 11 på vores ungdomshold.

 

Vi træner én gang om ugen fra maj til oktober. Træningen foregår om mandagen fra kl 17:30 –  ca. 19:30.  Tidspunktet kan variere lidt afhængigt af vejr og vind. Vi afslutter hver træningsaften med en kop varm kakao.

 

For nybegyndere har træningen fokus på at give dig de basale færdigheder og teknikker til at ro i kajak. For øvede har træningen fokus på at udvikle din ro-teknik og styrke din balance og rokraft.

 

For at kunne starte på holdet skal du kunne svømme 350 meter. Derfor afholdes umiddelbart inden sæsonstart svømmeprøver, hvor vi også laver forskellige øvelser med kajakken, så alle har fået en fornemmelse af kajakkerne inden første gang på søen.

 

Hen mod sommerferien afholder vi desuden bjærgningsprøver på søen, hvor I lærer at bjærge kajakken og hjælpe hinanden med at komme tilbage i kajakken hvis I er kæntret (makkerhjælp).

Vi anvender til træningen et gradueringssystem der hedder Paddle Power. Med Paddle Power får man et armbånd som viser, hvilket niveau man er nået til. Hver gang man har nået et niveau laver vi en plan for, hvordan den enkelte når det næste niveau.

 

Trænere

Rikke Lambæk

Anne Bøgh Fangel

Thomas Bøgh Fangel

 

Der vil desuden være forskellige hjælpetrænere, som vil blive involveret på ad hoc basis efter behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *